Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 21:08

Három szatmári patika működési engedélyét vonták vissza

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) legfrissebb ellenőrzése szabálysértésekre derített fényt: a tisztigyógyszerészek megállapították, hogy négy hazai gyógyszertárban – köztük volt a csengeri Patika Csenger, a porcsalmai Patika Porcsalma és a rozsályi Erdőháti Gyógyszertár – nagy mennyiségben adtak ki a betegeknek vény nélkül fájdalom- és gyulladácsökkentő szereket, antibiotikumokat, szteroid gyulladáscsökkentő injekciókat és altatókat.

recept gyogyszer patikallusztráció MTI/VARGA GYÖRGY

A gyógyszerek kiadására vonatkozó jogszabályok megsértése miatt az intézet visszavonta az érintett gyógyszertárak működési engedélyét. A törvény megszegésének súlyos következményei lehetnek, hiszen az érintettek nincsenek tisztában az egymással kölcsönhatásba lépő gyógyszerek okozta következményekkel, emiatt csakis orvosi javaslatra adhatók ki a vényköteles készítmények. Az Észak-Alföldi régióban működő gyógyszertárak összesen 20 ezer doboz receptköteles gyógyszert adtak ki vény nélkül, amiért közel 20 millió forintos büntetést kell fizetniük.

Az OGYÉI közleménye szerint az engedélyek bevonása a rozsályi és porcsalmai lakosoknak okozhat nehézséget, ugyanis a Porcsalmához legközelebb eső patika 3,5 kilométerre Tyukodon található, míg Rozsály polgárai 15 kilométert kénytelenek megtenni Jankmajtis gyógyszertáráig. Lapunk megkereste az érintett intézményeket, azonban egyik patikában sem kívántak nyilatkozni a helyzetről.

Az intézet közleményéből kiderül: az elmúlt három évben hét patika engedélyét vonták vissza.

forrás: szon.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280