MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

Kiváló gyümölcspárlatok mutatkoztak be Tarpán

Viharos széllel, – máskor nagyon várt – esővel indult a múlt szombat Tarpán, de szerencsére a 15. Szatmár-Beregi Szilvanap ebéd utáni hivatalos megnyitója már ragyogó időben zajlott le.

tarpa1Fotók ©Bodnár Zsolt

A II. Rákóczi Ferenc Művelődési Ház székelykapus parkjában felállított színpadon az estig tartó színvonalas műsorfolyamnak, mint minden évben, most is fénypontja volt a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend által celebrált Új Pálinka Ünnepe. Hagyományaikhoz híven a lovagok a nagyközönség előtt minősítették a Szatmár-beregi táj kultikus gyümölcsének, a nem tudom szilvának idei termését, majd a belőle főzhető pálinka minőségét. A lovagok magasra értékelték a 2018-as évjáratú szatmári szilvapálinkát, amennyiben abból lekvárillatú, jó cefre kerül a szakmájukat magas színvonalon művelő főzőmesterek kezébe.

tarpa

A hozzáértő párlatkészítők újabb, fiatal generációja már nem csupán kopogtat, de be is nyitott a főzőmesteri szakma ajtaján. Ezt látszik bizonyítani a lovagrend idei megyei pálinkaversenyének díjátadója is, amelyen mindhárom kategóriában zömében ifjú titánoknak akaszthatta nyakába a bronz-, ezüst- és aranyérmeket Németh Zsolt, a Magyar Parlament Külügyi bizottságának elnöke, a szilvanap díszvendége.

tarpa3

A lovagi ceremónia része volt a rend nagytanácsa által hagyományosan odaítélt Életmű-díj és az Elismerő oklevél átadása. Az idén a Bereghez tartalmas élete során sok-sok szállal kötődött dr. Tomcsányi Pál akadémikus kapta a posztumusz Életmű-díjat, melyet ifj. Tomcsányi Pál vett át. Az Elismerő Oklevet Sallai Pálnak (81), a megyei növény-egészségügyi hatóság – régiónk minőségi gyümölcsterméséért sokat tett, a termelők körében tiszteletnek örvendő – nyugalmazott igazgatójának adományozták a pálinkalovagok.

tarpa4

forrás: szon.hu

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280