MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 19:37

„Drogok Tükrében” szakmai konferencia Mátészalkán

  • Közzétéve Helyi hírek

A Mátészalkai Rendőrkapitányság „Drogok Tükrében” címmel rendezett a közelmúltban szakmai konferenciát a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltségével együttműködve. A konferencia középpontjában a devianciák visszaszorítása és a drogprevenció állt.

DSCF0032 0

Az előadások során Kertész Veronika, a mátészalkai Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola védőnője egészségügyi és mentálhigiénés előadásában ártó és veszélyeztető kockázati tényezőkről beszélt, amelyek a test és lélek függőségét okozzák.

Szabóné Farkas Tünde r. őrnagy a kapitányság bűnmegelőzési előadója a szülők szerepének fontosságát és lehetőségeiket emelte ki a megelőzés terén.

DSCF0044

Dr. Bakos Olivér r. ezredes, kapitányságvezető a konferenciát végül azzal zárta, hogy az eredmények kimenetelei a közös cél meghatározásában rejlenek. A társadalomnak kiemelt szerepe van abban, hogy a különféle veszélyhelyzetek felismerhetővé váljanak, és a meghozott döntések a cselekvések tekintetében a felismerést, a dönteni tudást, az elutasítást, szó szerint a - NEM - kimondását segítsék elő. A kapitányságvezető hangsúlyozta, hogy folyamatos és rendszeres kapcsolattartás, összefogás szükséges a távlati célok eléréséhez.

DSCF0054

Ennek érdekében a kapitányságvezető a Szabolcs- Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetőjével, Dr. Kovács Attila r. alezredessel a jelenlévőknek a közös célok eléréséhez szakmai támogatásukat ajánlották fel.

Szabolcs- Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280