Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 5:38

Működőképes gránátot találtak egy Intercity vagon szemetesében

Hétfőn valamivel fél öt után a Budapest-Miskolc Intercity átvizsgálása és takarítása közben az egyik dolgozó egy szemetes kiürítése során valamiféle robbanó-szerkezettel találta magát szemközt, így azonnal értesítette a rendőrséget.

aknavető gránát 650x435illusztráció!

A riasztott és helyszínre kivonult tűzszerészek a szemetes tartályban egy II. világháborús, éles, tehát robbanásra képes aknavető gránátot azonosítottak. A legnagyobb óvintézkedés mellett elszállították megsemmisítésre, majd megtartották a helyszíni szemlét, erősítette meg a megyei rendőr-főkapitányság információnkat.

A robbanószert vélhetően még Budapesten helyezték a szemetesbe, és úgy tette meg az utat az Intercity, hogy akár fel is robbanhatott volna az aknavető gránát, ha valamilyen behatás éri.

A rendőrség nagy erőkkel vizsgálja az eset körülményeit és visszaélés robbanóanyaggal, robbanószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak vizsgálatot.

Az Észak Magyarország napilap megkereste a MÁV-ot is az esettel kapcsolatban, a Zrt. tájékoztatása szerint a Tiszai pályaudvar utasforgalom elől elzárt tárolóvágányán állt már a szerelvény, amikor egy kocsi előterében lévő szemétgyűjtőben egy rozsdás aknavető gránátot talált a takarítószemélyzet. A rendőrség biztosította a helyszínt a tűzszerészek kiérkezéséig, a robbanótestet este fél 8 után elszállították.

Az esemény a vonatközlekedésben nem okozott fennakadást.

forrás: szon.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280