MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

Gím- és dámtrófeamustra Vámosatyán október 27-én

  • Közzétéve Helyi hírek

A Felső-Tisza vidéki Vadgazdák Szövetsége kibővített elnökségi ülésen döntött arról, hogy október 27-én Vámosatyán a Bockerek Vadásztársaság vadászházában és annak udvarán tartja az idei gím- és dámtrófeamustráját.

trofea e1539278299790A trófeamustrák visszatükrözik a megye vadgazdálkodását- © Fotó: M. Magyar László

A szövetséghez tartozó társaságok a gímbikabőgés és a dámbarcogás idején terítékre hozott trófeákat mutatják meg egymásnak és az érdeklődőknek. Az előzetes felmérés szerint több mint 150 trófeában lehet majd gyönyörködni.

Természetesen arra is lesz lehetőség, hogy egy-egy őzagancsra is rácsodálkozzanak az érdeklődő vadászok. A 11 órakor kezdődő trófeamustrán az elképzelések szerint szakmai előadást is hallgathatnak meg az érdeklődők a gímmel és a dámmal kapcsolatosan, továbbá lesz trófeabírálatot szemléltető előadás is.

A Felső-Tisza vidéki Vadgazdák Szövetsége a jelenleginél sokkal szorosabb együttműködést kíván létesíteni, illetve majd fenntartani a kárpátaljai vadászokkal, mivel be szeretné őket is vonni a 2021-es vadászati világkiállításba, így a határon túli vadászokat is meghívták az október 27-ei eseményre. A kiállítandó trófeákat elejtők közül is többen jelezték, hogy jelen lesznek az eseményen.

A vadászok ünnepe abban is megnyilvánul, hogy díjakat, emlékérmeket, kitüntetéseket adnak azoknak a vadászoknak, akiknek a több évtizedes vadászmúltjuk, emberi és példamutató vadászetikai tevékenységük követendő.

– Zsoldos Barnabás –

forrás: szon.hu

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280