MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 7:59

Magyarország nyolcadik legjobb csapata volt a Fehérgyarmati Tőzsdecápák

  • Közzétéve Helyi hírek

A Kisvárdai SZC Fehérgyatmati Petőfi Sándor Közgazdasági, Informatikai és Ügyviteli Szakgimnáziumának Tőzsdecápák nevű csapata nyerte a hatodik alkalommal meghirdetett Pénz­Sztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének észak-alföldi regionális középdöntőjét, és ezzel a fehérgyarmati csapat bejutott az országos elődöntőbe – derült ki a versenyközpont közleményéből.

a csapat tagjai markulinec krisztina mar 1 e1543397597544A csapat tagjai: Markulinec Krisztina, Maros Ildikó, Molnár Eszter, Pál Ákos és felkészítő tanáruk dr. Rozsályiné Kosztya Erika

A PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyére regisztrált mintegy 1100 négytagú csapat közül a 7 hazai régió és a határon túli magyarlakta területek legjobb 5–5 csapata mérte össze a tudását a november 22-én – 8 helyszínen párhuzamosan – megtartott középdöntőben.

A verseny legfontosabb célja, hogy felhívja a középiskolás fiatalok figyelmét a pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismeretek fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse műveltségüket, egyúttal olyan kompetenciákat (pl. csapatmunka, szövegértés, érvelés, prezentációs készség) is fejlesszen, melyek a 21. században szintén nélkülözhetetlenek.

A résztvevőknek a középdöntőben is változatos témák és feladattípusok során kellett számot adniuk tudásukról és rátermettségükről. A fordulóban szerepeltek kvízkérdések, mozaikszavak, számítási és szövegértési feladatok. A csapatoknak gazdaságtörténeti kérdésekben éppúgy bizonyítaniuk kellett a felkészültségüket, mint az aktuális pénzügyi, gazdasági eseményekkel összefüggésben.

A fehérgyarmati csapat a november 28-án megtartott elődöntőben becsületesen helyt állt, a versenyen keményen dolgoztak, de a legjobb ötbe már nem sikerült bekerülni! Külön elismerést illeti őket, hogy megyei gimnáziumokkal vették fel a versenyt, és így is kiváló felkészültségről tettek tanúbizonyságot. Ahogy a zsűri tagja Bod Péter Ákos korábbi MNB elnök a eredményhirdetéskor kihirdette: A Fehérgyarmati Tőzsdecápák a Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyében országosan a nyolcadik helyezést érték el. 

felhasznált forrás: szon.hu

 

 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280