MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

Advent első vasárnapjához közeledve

  • Közzétéve Helyi hírek

Gondolkodom....Advent első vasárnapjához közeledve egyre többet figyelünk befelé, magunkba. Újra előkerülnek a legkedvesebb karácsonyi történetek, dalok. Kicsit magunkba szállunk... Visszagondolunk a mögöttünk lévő egy évre és levonjuk a tanulságot.

Advent

Mérleget készíthetünk sikereinkről, kudarcainkról, megszegett vagy betartott ígéreteinkről. Úgy gondolom ez az az időszak, vagy legalábbis ennek az időszaknak kellene lennie, amikor őszinték vagyunk legalább magunk előtt. Amikor lekerül rólunk minden máz, és kicsit EMBEREK vagyunk. Olyan emberek, aki kicsit hasonlítanak arra a teremtményre, akit Isten látni szeretne.

A mai világ a nagy szavak és még nagyobb ígéretek világa. Olyan szép dolog bölcsebbnél bölcsebb, szebbnél szebb dolgokat mondani, írni. De vajon a szavaink és a tetteink összhangban vannak egymással, vagy csak a külvilág tetszését szeretnénk elnyerni? Feltehetjük a kérdést magunknak: azért cselekszem jót, hogy közhírré tegyem és ezáltal elnyerjem az emberek szimpátiáját, vagy az a fontos, hogy egy egy segítségnyújtás után belül érezzem a boldogságot?

Bármit elérhetünk az életben, ha van hitünk, kitartásunk, tettvágyunk, de az út nem csak felfelé vezethet. Ne felejtsük el, hogy egy pillanat alatt a hegytetőről a völgybe kerülhetünk. Ne tapossunk, ne szúrjunk, ne alázzunk meg senkit a felfelé vezető úton, mert találkozhatunk velük, mikor lefelé csúszunk a lejtőn.

Az ember legnagyobb rangja nem az emberek által ránk ragasztott címkék, nem a pénz és nem is a hatalom. Az ember legnagyobb rangja az, ha emelt fővel és egyenes gerinccel tud az emberek között járni, de ennél is fontosabb, hogy nyugodt lélekkel tudjon élni. Fölösleges minden ájtatosság ott, ahol a tettek és a szavak nincsenek összhangban.

Háromezer facebook ismerősből lájkolhatja kétezer felületesen ismerős ember a szentenciát, ha a kétszáz valós, közeli ismerős nem reagál, mert ismeri a színfalak mögötti valóságot. Mondják "színház a világ". Igen, de a karakterünkhöz legközelebb álló szerepet érdemes élni. Hiába fog a farkas báránybőrbe bújni, vagy a boszorkány glória alá! Egy idő után elkopik az álarc és hiába való lesz a betanult szöveg, hiteltelenné válik pőrén.

Visszatérve a karácsonyi várakozáshoz és elcsendesedéshez úgy gondolom a legfontosabb, hogy rendet rakjunk oda bent a szívünk körül, mert hiába a "sok jótett", ha a lelkünk üres. "Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom. Lehet prófétáló tehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat, hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt, odaadhatom a testemet is égőáldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem."

Akinek sok arca van, annak a veszélynek van kitéve, hogy egy idő után az álarcok, a szavak és tettek olyan szinten fognak összekeveredni az életében, hogy már maga sem fogja tudni, hogy mikor bárány és mikor farkas. Azt a bizonyos mércét ne a külvilágnak állítsuk fel, ha nem magunknak és a mérőszalagot ne a derekunkhoz tegyük, ha nem a szívünkhöz, hogy a lélek szeressen bennünk lakni.

Cseszlainé Csicsák Katalin

 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280