Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 10, 16:35

Szénmonoxid mérgezés Csengerben - a Katasztrófavédelem hírei

  • Közzétéve Helyi hírek

Berendezési tárgyak égtek egy családi ház pincéjében Máriapócson az Ófehértói utcában vasárnap délután.

katasztrofavedelem

A tűzesethez a nyírbátori és a baktalórántházi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakóház tulajdonosa a tűz oltását megkezdte, könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. 

A 403-as számú főúton Nyírtura és Nyíregyháza között egy személygépkocsi egy őzzel ütközött, majd kigyulladt és teljes terjedelmében égett vasárnap este. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kettő gyorssugár segítségével a tüzet eloltották. Ugyanitt egy kisbusz, amelyben kilenc ember utazott ütközött egy őzzel. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, majd a rendőrségi helyszínelést követően vontatókötél segítségével a sérült járművet eltávolították, a közúti akadályt megszüntették. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő Újfehértón vasárnap este egy két szintes családi ház fürdőszobájában. Az esethez a nyíregyházi hivatásos és az újfehértói önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik méréseket végezték, azonban a mérgező gáz jelenlétét nem mutatták ki. Személyi sérülés nem történt. Csengerből két embert szállítottak kórházba szén-monoxid mérgezés gyanújával. A házban lakók rosszullétre panaszkodtak, az ingatlanban a csengeri önkormányzati tűzoltók méréseket végeztek, amely kimutatta a szén-monoxid jelenlétét, majd átszellőztették az épületet. 

Dudás Szilvia tű. főhadnagy, mb. szóvivő
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700