Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 15:40

Tarpa nagyközségben ülésezett a megyei közgyűlés

  • Közzétéve Helyi hírek

Lipők Sándor, a Fidesz frakcióvezetője korábban javasolta, hogy célszerű lenne, ha a megyei közgyűlés nemcsak Nyíregyházán ülésezne, hanem a megye más-más településein is.

tapra 013

A javaslat gyakorlati megvalósítása nem sokat váratott magára, hiszen a soron következő megyei közgyűlést a híres kuruc településen, Tarpán ült össze, hogy megvitassa az aktuális kérdéseket.

A közgyűlést egy közmeghallgatás előzte meg, ahol Litényi Levente a hívta fel a közgyűlés figyelmét a Mátészalka-Debrecen közötti vasútvonal problémáira

A történelmi eseménynek is nevezhető ülésen dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a képviselőket. Történelmi áttekintés adott Tarpa múltjáról, az itt született híres emberekről. Ezt követően házigazdaként Tarpa polgármestere, Szécsi Szabolcs üdvözölte a résztvevőket.

tapra 001

A képviselők 14 napirendi pont kapcsán fejtették ki véleményüket, változó intenzitással. A megtárgyalandó témák közt olyan fajsúlyos kérdések is helyet kaptak a mai tanácskozáson, mint a munkaerő-piaci helyzet megyénkben, illetve a közfoglalkoztatás éves áttekintése.

A közgyűlés közös koszorúzással ért véget, a megye politikai elitje Tarpa temetőjében megkoszorúzta Bajcsy Zsilinszky Endre sírját, majd a község központjában Esze Tamás valamint II. Rákóczi Ferenc szobrát.

tapra 002

tapra 003

tapra 004

tapra 005

tapra 006

tapra 007

tapra 008

tapra 009

tapra 010

tapra 011

tapra 012

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280