Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 18, 23:23

A megyeközpont adventi forgatagában és a LEGO gyárban jártak az aranyosapáti gyerekek

  • Közzétéve Helyi hírek

Egy kellemes napot tölthettünk el az aranyosapáti iskolásokkal Nyíregyházán. Kora reggeli indulás után az egész délelőtt a Kossuth téren az adventi forgatagban gyönyörködtünk, majd megnéztük a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház katolikus templomot. Csodaszép templom különleges hatással van arra aki belép oda.

aranyosapati 1

A következő, és a gyerekeknek legjobban várt állomásunk a "kincsekkel tele" LEGO gyár. Kicsiknek is, nagyoknak is óriási élmény volt látni, hol és hogyan készül a játék, ami a világ minden táján lázban tartja a gyerekeket generációk óta. Ráadásul mindez itt történik, nálunk, Magyarországon, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ...

aranyosapati 5

Tudtad, hogy a LEGO név a „leg godt” dán szavakból jött létre, ami annyit tesz, hogy „játssz jól”? A világ harmadik legnagyobb játékgyártója a mai napig az alapító család vezetése alatt működik, napjainkban az játék kitalálójának unokája vezeti a céget.

A kockák készítésének egész folyamatáról kaphattunk teljes képet. A gyerekek és kísérőik délután, végig mehettek a gyártósor látogató folyosóján, megtekinthették a gyártást bemutató gépeket és folyamatot. Megtudhattuk, hogy a világon kapható összes DUPLO Nyíregyházán készül, napi 24 órában, napi 10 kamionnyi kocka utazik nap-min nap Mexikóba, Dániába, vagy épp a németországi elosztókba, majd vissza az összes magyarországi, például a a debreceni LEGO boltokba.

aranyosapati 6

A játszószobában nagy építés zajlott, kincskereséssel egybekötve, hogy megtalálja mindenki a megfelelő kockát. Hazautazás előtt még az udvaron megöleltük a lego pulit és "megkóstoltuk" a lego-gulyást. Örömmel hoztuk haza az ajándékba kapott lego figurát. Szeretettel ajánljuk a látogatás lehetőségét, de még ma jelentkezzen be csoportjával aki látni szeretné, mert mi két évet vártunk rá.Köszönjük a Pataki Tours-nak az utazást.

Benkő Zsigmondné

aranyosapati 2

aranyosapati 3

aranyosapati 4

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280