Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 15:40

Versenyezz velünk vidáman! - megyei német nyelvű verseny a Besiben Kisvárdán

  • Közzétéve Helyi hírek

Az előző tanévekhez hasonlóan április utolsó előtti szerdáján rendezte meg a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium a játékos megyei német versenyét, melyen Szabolcs-Szatmár-Bereg 9. évfolyamon tanuló diákjai vehettek részt.

nemetverseny2

Azok a tanulók mérték össze tudásukat, akik a német nyelv fontosságát felismerve nagy lelkesedéssel tanulják azt iskolájukban magasabb vagy alacsonyabb óraszámban. A két kategóriában egy híján húsz(!) csapat képviselte megyénk középiskoláit a 15. alkalommal megrendezett, jubileumi versenyen. A szervezők, Szendrei Viktória és dr. Farkasné Poncsák Anikó mint mindig, most is a jó hangulat megteremtését tartották szem előtt a játékos feladataikkal.

A tagozatosok közül a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium és az ugyancsak megyeszékhelyi Szent Imre Gimnázium növendékei szerepeltek a legeredményesebben.

nemetverseny2016kép

Azok közül pedig, akik a német nyelvet normál tanterv szerint tanulják, a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium, a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium és a kisvárdai Szent László Katolikus Középiskola tanulói állhattak a dobogóra.

A szervező Bessenyei csapatai ezúttal is versenyen kívül indultak. A versenyzőknek és a felkészítő tanároknak gratulálunk és további sikereket és motivált diákokat kívánunk, akik tudatában vannak annak, hogy minden új idegen nyelv új lehetőségeket kínál beszélőjének.

A következő tanévben is szeretnénk ezen hagyományunkat folytatni és szeretettel várjuk a leendő gimnazistákat!

A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium idegen nyelvi munkaközössége

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280