Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 16, 5:35

Egy napra minden gyerek tűzoltó lehet

  • Közzétéve Helyi hírek

Rengeteg kisgyermek álma válhat valóra a hétvégén, hiszen a katasztrófavédelem idén is megnyitja a tűzoltószertárak kapuit a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, immár harmadik alkalommal.

DSCF4065

Ezúttal is a megye minden laktanyájában várják a tűzoltók a gyermekeket és minden érdeklődőt. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett az önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják az érdeklődő közönséget.

Az elmúlt két évben hatalmas érdeklődés mellett zajlott a katasztrófavédelem gyermeknapi rendezvénye, a megye különböző tűzoltószertáraiba, ahová több ezren látogattak el. A tűzoltók „munkahelye” az egyik legspeciálisabban kialakított környezet, ahova csak ritkán juthatnak be látogatók. Most vasárnap azonban bárki megtekintheti a tűzoltógépjárműveket, a tűzoltók különleges felszereléseit és bepillantást nyerhetnek a nem mindennapi hivatást gyakorlók életébe.

Az egyes helyszíneken más és más programmal készülnek a tűzoltók, azonban próbariasztást és villogó, vagy szirénázó tűzoltógépjárműveket mindenhol láthatnak az érdeklődők. Az egyes helyszínek ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogathatóak délelőtt 10 órától délután 16 óráig. A laktanyák mellett ingyenes látogatható a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és vidéki kiállítóhelyei is.

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A fotó 2014-ben készült Tákoson

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280