Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 17:15

Falvak Kultúrájáért Alapítvány Németországban mutatta be a Felső Tisza Völgyét

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány az Aranyossziget Gyermek és Ifjúsági Táborának létesítését az elsők között köszönheti a magyar-német kapcsolatainak. A tábor elkészült, és eljött az ideje a viszonzásnak.

hainichhen 160613

Az elmúlt hétvégén végrehajtott szászországi látogatás során az alapítvány a "Felső Tisza völgye vidékfejlesztési térség"  vendégszerető településeit, épített és kulturális örökségét, valamint a beregi pálinkát és a tokaji bort, míg a küldöttségben lévő Pandák Pál Füzérradvány polgármestere Hegyköz településeit és értékeit népszerűsítette. 

A Kultúra Lovagjainak határokon átívelő együttműködésének példaértékét bemutatták Udo Ziegler az Egyetemes Kultúra Lovagja, az Aranyossziget építésében huzamos ideig, önkéntesként vállaló mérnök 70. születésnapjára összesereglő Drezda környékén élő, a kultúra több ágát képviselő személyiségeknek.

Az alapítvány küldöttségének két önkormányzati programot szerveztek, amelyek alkalmat adtak a német-magyar kapcsolatok általános helyzetelemzésére, Kelet Magyarország alapos bemutatására és a jövőbeni együttműködés lehetőségeinek feltárására. A látogatás a város híres szülöttje a 300 éve született - Johann Wolfgang Goethe irodalom professzora - Christian Fürchtegott Gellert szobránál készült emlékfotóval zárult.   

A hazaérkezést követően a vendéglátás megköszönéséhez csatolt a tiszavirágzásról küldött filmre szinte azonnal megérkezett Dieter Greysinger Hainichen polgármesterének válasza "csodálatos a Tisza".  

Az együttműködés várhatóan még az ősszel folytatódik. 

Nick Ferenc

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280