MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 21:28

Terrorfenyegetést kapott több ausztriai rendőrállomás és középület

Megemelték Ausztriában a biztonsági készültség szintjét,  mivel csütörtökön tizennégy ausztriai rendőrállomás kapott terrorfenyegetést. A rendőrség megerősítette jelenlétét a bécsi főpályaudvar és a főváros közelében lévő repülőtéren is.

Polizei Ubahn APA2

A hatóságokhoz csütörtökön reggel hét órakor érkezett egy helytelen angolsággal megírt, merényletek elkövetésével fenyegető email, amely bécsi, alsó-ausztriai és stájerországi rendőrségi központok címeit tartalmazta, valamint szerepelt benne a bécsi főpályaudvar (Hauptbahnhof) és az alsó-ausztriai schwechati repülőtér neve is. A levélben olvasható továbbá a tervezett merényletek pontos dátuma és időpontja is. 

A feltételezések szerint az email küldője egy szélsőséges iszlamista körökből származó embert, azonban a nyomozók jelenleg a feladó személyazonosságát próbálják megállapítani. Korábban ugyanerről az email címről már több fenyegetés is érkezett, azonban a csütörtöki levélben már konkrétumok is szerepeltek - közölte az osztrák belügyminisztérium.  

A tárca bejelentése szerint haladéktalanul megtették a szükséges és célzott biztonsági intézkedéseket, megerősítették a fenyegető emailben említett épületek védelmét. Továbbá átvizsgálták a schwechati  repülőteret és a bécsi főpályaudvart, azonban nem ürítették ki az épületeket. 

Wolfgang Sobotka belügyminiszter csütörtökön délután azt közölte, hogy "aggodalomra igen,  pánikra  azonban nincs ok".

-MTI-

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280