Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 20, 10:26

A rendőröknek kellett rendet tenni a csengersimai átkelő román oldalán

A szigorított határátlépési ellenőrzések miatt több kilométeres kamionsor torlódott fel a petei átkelőnél és az oda vezető úton is. - írta meg a frissujsag.ro

kepnoszfu73

Állt, áll és állni is fog a bál a petei határátkelőnél — az április 7-én bevezetett szigorított ellenőrzések egyébként Európában szinte mindenhol komoly fennakadásokat és sok órás várakozásokat okoztak —, ám míg a személygépkocsik esetében a várakozási idő vasárnapra már valamelyest (nem túl sokkal) csökkent, a teherszállítók esetében nem ez történt. A szigorított ellenőrzés mellett azért sem, mert áprilistól ismét életbe lépett a hétvégi kamionstop is a magyarországi utakon.

Több kilométer hosszú, tömött sorokban várakoznak a kamionok, a sor vége szinte Pusztadaróc Szatmárnémeti felé eső bejáratáig tart és az átjutásukat még inkább lassítja, hogy — a személyforgalommal ellentétben — ők csak egyetlenegy sávon keresztül léphetnek ki az ország területéről. Szombaton a sofőrök tehetetlen-türelmetlenséggel araszolgattak óránként pár métert előre, teljesen elfoglalva az út külső sávját, de volt több „ügyeskedő” is, aki nem akart a sor végére beállni, hanem menet közben bebújni a sorba s mivel ez nem sikerült, fej-fej mellett álltak-araszoltak a külső sávban álló társaikkal, teljesen elzárva az utat a kiskocsik elől.

Az egysoros rendet végül a közlekedésrendészek állították helyre — vétlenekként bőven részesülve a kamionosok felháborodott méltatlankodásából.

Forrás: frissujsag.ro

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280