Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Oct 23, 18:42

''Békés'' tüntetést szerveznek Beregszászba ukrán szélsőségesek a ''magyar soviniszták'' ellen

Ismét nyugtalanságot, félelmet akar kelteni a kárpátaljaiak, elsősorban a magyarság körében a szélsőséges megnyilvánulásairól hírhedt Karpatszka Szics – értesült a KISZÓ.

szics

Az internetes portálokon megjelent közleményük szerint a jelenleg a keleti háborús zónában tartózkodó büntető századot vezénylik át vidékünkre, hogy leszámoljanak „az ellenséggel – a magyar sovinisztákkal”, akik szerintük pénzzel szórják tele a földjüket és hídfőállást építenek ki. A rövid információ azt állítja, Kárpátalján már titkos fegyverkezés folyik, és az illegális csapatok évente kétszer a magyar honvédségnél vesznek részt kiképzésen. A magyarok készülődését tétlenül nézi az SZBU.

A nacionalistákon kívül senki nem törődik az Ukrajnát fenyegető veszéllyel.

Épp ezért arra készülnek, hogy november 11–12-én autós felvonulást rendeznek és Beregszászba is bevonulnak, hogy leverjék a „magyar felkelést”.

A Kárpáti Igaz Szó kérdésére Babják Zoltán, Beregszász polgármestere elmondta, ő is az internetről értesült a nacionalisták tervéről. Az önkormányzathoz azonban szerda délig semmilyen hivatalos értesítés nem érkezett, így érdemben nem foglalkoznak a dologgal.

Tetyana Scsoholeva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtósa megkeresésünkre közölte, tudomásuk van a demonstrációról. A szervezet ugyanis engedélyért fordult hozzájuk. Kérvényükben békés felvonulásról írtak. A karhatalom megtette a lépéseket.

Beregszászban tekintélyes rendőri készültséget rendeltek el.

A szóvivő szerint meg fogják akadályozni az esetleges rendbontást.

Oleg Kucin, a Karpatszka Szics önkéntes századparancsnoka úgy tájékoztatta a médiát, hogy rendezvénysorozattal a szervezet létrehozásának évfordulója előtt tisztelegnek. Ennek keretében Ungváron tudományos konferenciát rendeznek a magyar megszállás témakörében, megkoszorúzzák elesett bajtársaik síremlékeit, így azokét a beregszászi magyarokét is, akik életüket áldozták a független Ukrajnáért.

Továbbá felkeresik Magyarország diplomáciai külképviseleteit, ahol tiltakozásukat fogják kifejezni egyes magyar megnyilvánulásokkal szemben.

forrás: karpathir.com