Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 21:08

Összefogtak a kárpátaljai magyarok - letiltatták a Beregszászban balhézó szervezet Facebook oldalát

Letiltotta a Facebook a Karpatszka Szics nevű kárpátaljai ukrán nacionalista szervezet mindkét közösségi oldalát, valamin 30 napra blokkolták a mozgalom vetőjének Tarasz Dejaknak egyik profilját is.

debreczeni mihalyFüstbomba Beregszászban©fotó:K Debreczeni Mihály/facebook

„Ha van összefogás egy jó célért, akkor sok minden sikerülhet! Gratulálok mindannyiunknak: sikerült letiltatnunk a Karpatszka Szics gyűlölködő facebook-oldalát! Szerintem ez egy méltó ellenlépése volt a tegnapi szánalmas füstös-ordítós beregszászi „fellépésük”-nek. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett ebben a csendes, füstmentes, de hatásos akcióban!”

– írta hétfőn este közösségi oldalán Popovics Pál munkácsi pedagógus, aki a beregszászi akcióra válaszul arra kérte a kárpátaljai magyar Facebook-közösséget, hogy minél többen jelentsék fel a szervezet profilját az oldal működtetőinél.

Ha valaki megszeretné nyitni a Karpatszka Szics oldalait most csak ennyit olvashat; Sajnáljuk ez az oldal nem elérhető. Egyelőre nem tudni, a tiltás végleges vagy időleges. A Facebook döntését az oldallal kapcsolatban egyébként Tarasz Deak is megosztotta közösségi oldalán, ahogy azt is, hogy egyik profilját 30 napra szintén blokkolták. Nem az első eset, hogy „Zuckerberg” letiltja a szervezett közösségi oldalát, legutóbb október elején tartottak kényszerszünetet.

Párhuzamosan egy online aláírásgyűjtés is indult „Tiltsák ki Magyarországról az ukrán Karpatszka Szics összes ismert vezetőjét és tagját!” címmel, eddig több mint 180-an támogatták a petíciót.

forrás: karpathir.com

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280