Logo

Az ukránok Kárpátaljára járnak inni - virágzik az alkoholturizmus

Szakértő szerint egyre több turista látogat Kárpátaljára alkoholturizmus céljával. A fő motiváció a tájegységnek megfelelő, tradicionális alkoholos italok kóstolása, fogyasztása.

alkohol

Első sorban a történelmen, az építészeten, a vallási szertartásokon, valamint a gasztronómián keresztül szokás megismerni az új országokat, tájegységeket. Ugyanakkor a nemzeti italok is részét képezik egy ország történelmének, így érdemesek arra, hogy a turisták néhány napot rááldozzanak egyedülálló történetük és az előállítás folyamat megismerésére – írta közösségi oldalán Fegyir Sándor, az Ungvári Nemzeti Egyetem turisztikai tanszékének vezetője.

A szakember állítása szerint Ungvár és Munkács a kárpátaljai alkoholturizmus fő célpontja. Előbbi a kárpátaljai konyak és gyümölcspárlat, utóbbi a kézműves sör, bor és pálinka miatt népszerű. Továbbá turisták körében igen népszerű a perecsenyi fokhagymás ágyas-pálinka, az újdávidházai (Nove Davidkovo) tormapálinka, és a királymezői (Uszt-Csorna) fenyőmagpálinka.

forrás:  karpathir.com 

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.