Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 20, 6:43

Katonák Beregszászra telepítéséről tárgyalt az ukrán védelmi miniszter Kárpátalján

A munkácsi 128-as hegyivadász dandár egyik zászlóaljának Beregszászra telepítéséről tárgyalt csütörtökön befejeződő - előre be nem jelentett - kétnapos kárpátaljai látogatása során Sztepan Poltorak ukrán védelmi miniszter a megye kormányzójával és Beregszász vezetésével.

ukranillusztráció!

Az ukrán védelmi tárca sajtószolgálatának jelentése szerint a miniszter szerdán Ungváron megbeszélést folytatott Hennagyij Moszkallal, Kárpátalja megye kormányzójával a 128-as dandár egyik egységének Beregszászon történő elhelyezéséről, valamint a Munkácson és Ungváron található katonai létesítmények, laktanyák infrastrukturális fejlesztéséről, katonalakások kárpátaljai építéséről.

Sztepan Poltorak csütörtökön Beregszászra látogatott, ahol a város vezetőivel a 2003-ban bezárt helyi laktanya újbóli megnyitásával kapcsolatos kérdéseket vitatta meg.

Beregszászi ukrán nacionalista szervezetek indítványának eleget téve az ukrán hadsereg nyugati parancsnoksága idén februárban hivatalosan kérelmezte a beregszászi városi önkormányzatnál a kommunális tulajdonban lévő egykori laktanya visszaszolgáltatását az államnak. A védelmi minisztérium tervei szerint egy éven belül helyreállítanák az időközben romossá vált kaszárnyákat, és mintegy 600 katonát telepítenének családjaikkal együtt Beregszászra.

beregszászi városi tanács (közgyűlés) márciusban megszavazta, hogy az illetékes hivatalok elkezdik az egykori katonai létesítmény és a hozzá tartozó földterület állami tulajdonba történő átadásával kapcsolatos ügyintézést.

-MTI-

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280