MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 8:32

Kerítéssel a cigarettacsempészek ellen - már mérnökök dolgoznak a szögesdrót kerítés felállításán az ukrán oldalon

Az ukrajnai Állami Határőrség szisztematikus átfogó intézkedéseket hajt végre a dohánytermékek államhatáron keresztüli mozgását szervező csoportosulások ellen - adta hírül a dpsu.gov.ua, az Ukrán Határőrség hivatalos honlapja.

kerites 1fotók: dpsu.gov.ua

Mint írták az intézkedés érinti a kárpátaljai román, magyar, szlovák, valamint a csernovci járásban a román és a moldáv határszakaszokat,

Olyan kerítés kerül majd kiépítésre, amely jelentősen megnehezíti vagy akár meg is állíthatja a zöldhatáron keresztüli cigaretta csempészetet. Az intézkedésre azért kerül sor, mert a határon keresztüli cigarettacsempészet résztvevői egyre durvábban lépnek fel a velük szemben intézkedő határőrökkel szemben. Volt hogy felgyújtották a határőrök autóját, de a közelmúltban történt, hogy egy menekülő cigarettacsempész gázolt el egy határőrt, aki a helyszínen életét vesztette.

kerites

Mint fogalmazzák, a cigarettacsempészek a könnyű profit érdekében minden modern technikai eszközt bevetnek tevékenységük végzéséhez, éjjellátókkal és nagylátószögű távcsövekkel vannak felszerelve, drónokat, ember vagy távirányítású repülő eszközöket, rádiókat, valamint fejlett terepjárókat használnak. A járhatatlan terepeken elővették a régi módszert, és lovakra, vagy könnyű lovaskocsikra pakolják a csempészcigarettát.

A kiépítésre kerülő kettős szögesdrót kerítés nem hajlik el, és nem törik, várhatóan a csempészek egy részét megállítja. Mint írták, a csempészek már keresik a megoldást a határakadály leküzdésére, de így is jelentősen lelassítja majd őket.

kerites 2

A kerítésen túl más akadályrendszer is kerül kiépítésre, láthatatlan, úgynevezett szellemakadályok kerülnek kihelyezésre. Hogy ez mit takar, közleményükben nem részletezték.

Az Ukrán Állami Határőrség felhívja a figyelmet, hogy a határőrök más biztonsági szervekkel együtt megerősített szolgálatban járőröznek. A határon keresztüli csempészet megakadályozása érdekében a határőrök minden törvényes eszközt bevethetnek, hatályos jogszabályi kereteken belül akár fegyverhasználatot is! 

forrás: dpsu.gov.ua

 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280