Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 21:42

Pedig már a híd is állt a Batár folyó felett

Hidat építettek a cigarettacsempészek a Magyarországot Ukrajnától elválasztó Batár folyó felett, hogy szilveszter előtti éjszaka nagy mennyiségű cigarettát csempésszenek be Magyarországra.

batar1 horz

Sikertelen volt az "újévi ajándék" átjuttatása Magyarországra - írta meg az ukrán határőrség hivatalos honlapja, a dpsu.gov.ua. A terveiket az ukrán határőrök rombolták le.

Mint megírták a Nagypalád térségében szolgálatot teljesítő határőr járőrök gépjárműzajra figyeltek fel, ezért riasztották a különleges elfogó egységet.

A "gyors reagálású határőr csoport" a megjelölt helyen észlelt egy nagyobb embercsoportot, akik ládákat cipelve közeledtek a Batár folyóhoz, amelyen már elkészült a határt átszelő illegálisan megépített híd.

batar1

A csempészek észlelték az ukrán határőrök közeledését, ezért eldobálták a csomagokat, és kihasználva a köztük lévő még jelentős távolságot, elmenekültek. Megállításukra a határőrök figyelmeztető lövést alkalmaztak, de nem jártak eredménnyel.

Az ukrán határőrök megtaláltak 16 láda (11.700 doboz) cigarettát, valamint azt a technikai határzáron, és a  Batár folyó keresztülívelő hidat, amellyel a csempészek könnyű szerrel a magyarországi Kispaládra juthattak volna.

batar2

A cigarettát és a hídtákolmányt a határőrök lefoglalták, és átadták az adóhatóságnak.

forrás: dpsu.gov.ua

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280