Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 14:53

Magyar állami pénzből épülhet az út a Vereckei-hágóhoz

Magyar állami pénzből tehetik rendbe a vereckei honfoglalási emlékműhöz vezető útszakaszt, derül ki a Kárpátaljai Megyei Közigazgatási Hivatal sajtójelentéséből.

csutora moszkal

Április 14-én Kárpátalján járt Csutora Zsolt, a külgazdasági és külügyi minisztérium államtitkár-helyettese. A Volóci járásban tett munkalátogatásra elkísérte Hennagyij Moszkal kormányzó, Barta József, a megyei közgyűlés alelnöke és az ungvári és beregszászi külképviseletek főkonzuljai. A közigazgatási sajtószolgálat jelentéséből kiderül, meglátogatták a Volóci Járási Kórházat, ahol ígéretet tettek, hogy eszközökkel és gyógyszerekkel fognak segíteni.

Ezután megkoszorúzták a vereckei honfoglalási emlékjelet. Az emlékműre a magyar vendégekkel együtt Moszkal kormányzó is elhelyezte a megemlékezés koszorúját!

Itt elhangzott Csutora Zsolttól, hogy Magyarország pénzt ad annak céljából, hogy felújítsák az Alsóvereckétől az emlékjelig vezető 12 kilométeres útszakaszt, mert az borzalmas állapotban van, és emiatt a turisták sem nagyon tudnak oda feljutni.

Utoljára 15 éve javították arrafelé az úttestet, s az ukrán költségvetésben nincs pénz most sem arra.

Becslések szerint 10-15 millió hrivnyába kerülne a teljes felújítás. Az államtitkár-helyettes reményét fejezte ki, hogy egy év múlva már az új burkolaton utazhatnak az oda látogatók.

 forrás:  karpathir.com 

Egy videó 2006-ból, az akkori állapotokról: 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280