MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

Diplomata autóval próbáltak cigarettát csempészni magyarországra Beregsurány ukrán oldalán

Egy férfi szlovák diplomáciai küldeményként próbált átcsempészni 57 ezer doboz cigarettát az Asztély-Beregsurány határátkelőn hétvégén – jelentette az ukrán határőrség sajtószolgálata.

cigi asztely 820x615

A férfi a zöldfolyosót választotta a kilépésnél, azonban az ukrán vámosoknak feltűnt az ideges viselkedése és kérték nyissa ki a kisbusz rakterét. A csempész azonban ezt megtagadta és inkább visszafordult. A sorompónál viszont feltartóztatták az ukrán határőrök. Később megjelentek a helyszínen az SZBU (ukrán TEK) emberei, akik felnyitották a kisbuszt.

 A Zakarpattya Online információi szerint a férfi diplomata útlevéllel rendelkezett és erre hivatkozva nem akarta kinyitni a kisbuszt. Az ügyben az SZBU nyomozást indított.cigi-acigicigia

Felmerül a kérdés, hogy ha valóban külföldi diplomata útlevéllel utazott a sofőr az ukrán vámhivatal munkatársa, mivel a diplomatának (viszonosság alapján) árubejelentési és árubemutatási kötelezettsége nincs, milyen jogon várta el, hogy a diplomata a csomagtartóját bemutassa.

karpathir.com cikke alapján

 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280