Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 16, 21:14

Levágta a vonat mindkét lábát a nyírkátai férfinak - biztosítási csalás miatt emeltek vádat

  • Közzétéve Kék hírek

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal a 49 éves férfival szemben, aki a vád szerint összesen 14 biztosító társasággal kötött különböző élet- és balesetbiztosítási szerződéseket, majd a biztosítási összegek jogosulatlan megszerzése érdekében vonat alá feküdt; az általa megrendezett baleset következtében mindkét lábát amputálni kellett.

gazolas

A vádirat lényege szerint a vádlott 2013 novembere és 2014 februárja között összesen 14 biztosító társasággal kötött élet- és balesetbiztosítási szerződést azzal a szándékkal, hogy majd egy későbbi időpontban önmagának szándékosan sérülést okoz és ezáltal a biztosítási összegeket jogosulatlanul felveszi.

Tervének megfelelően a vádlott 2014. július 30-án a nyírcsászári vasútállomáson bemászott egy éppen elinduló vonatszerelvény utolsó vagonja elé, úgy hogy az induló vonat kerekei mindkét lábán áthaladtak. A megrendezett baleset következtében a vádlott mindkét lába olyan súlyosan roncsolódott, hogy azokat amputálni kellett.

A megrendezett balesetet, mint biztosítási eseményt a vádlott nevében és megbízásából eljárva - de a vádlott szerződésekkel kapcsolatos csalási szándékáról nem tudva - 2014. augusztus 1-jén a vádlott felesége jelentette be az egyes biztosító társaságok felé.

A biztosítási szerződések megkötésekor a magas összegű biztosítási díjak rendszeres fizetésére a vádlottnak sem szándéka, sem reális lehetősége nem volt, a szerződéseket a vádlott kizárólag azért kötötte, hogy a megrendezett káresemény révén a biztosítási összegeket jogosulatlanul megszerezze.

A biztosító társaságok vonatkozásában a veszélyeztetett érték összesen csaknem egy milliárd forint volt.

A kerületi ügyészség a vádlottat különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének kísérletével és más bűncselekményekkel vádolja, amely bűncselekmények törvény szerinti büntetési tétele – a bűnhalmazat miatt – öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész

A fotó illusztráció!!!

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280