Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 21:08

Cigarettakereső kutya szagolta ki a garázsban lévő dohányraktárt

  • Közzétéve Kék hírek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei közel 16 ezer doboz cigarettát és csaknem 10 kiló vágott dohányt találtak egy gépjárműben és két garázsban Debrecenben. A dohánytermékeket és a gépjárművet lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás és jövedékkel visszaélés elősegítése miatt indult eljárás.

cigaretta debrecen000

A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei egy gyanús gépjárművet ellenőriztek Debrecenben, amely egy lakóház udvaráról fordult ki. A gépjármű átvizsgálásakor a csomagtartóból és az ülés mögül 1500 doboz cigaretta és 1 kg vágott dohány került elő, valamint távirányítókat és kulcsokat is találtak a pénzügyőrök.

cigaretta debrecen003

Az egyik kulcs az udvaron található garázsajtót nyitotta, ahonnan még megközelítőleg 14 ezer doboz csempészcigaretta és több mint 8 kiló vágott dohány került elő.

cigaretta debrecen001

Egy távirányító pedig egy korábbi felderítés kapcsán a járőrök számára már ismerős társasház mélygarázs ajtaját nyitotta. A mélygarázsban a cigarettakereső kutya az egyik garázsajtónál jelzett és kiderült, hogy ott még több mint 600 doboz csempészcigaretta van elrejtve.

A pénzügyőrök a több mint 15 millió forint értékű cigarettát és vágott dohányt lefoglalták és költségvetési csalás, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

cigaretta debrecen002

NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó-és Vámigazgatósága

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280