Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 15:22

Országos toborzás indult a határ védelmére

  • Közzétéve Kék hírek

toborzas3 0

Országos Toborzó Központ kezdte meg működését augusztus 24-től a rendőrség Teve utcai székházában, hiszen háromezer főt várnak a testületbe. Hétköznap 8–20 óra között fogadják a hivatás iránt érdeklődők kérdéseit.

Az országos toborzási kampányt a megyei és helyi rendőri szervekkel közösen tervezzük megvalósítani – tájékoztat Bak Sándor ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának főosztályvezetője. – Nyílt napokat tartunk a kapitányságokon, ellátogatunk az oktatási intézményekbe, segítségül hívjuk a járási hivatalokat is a siker érdekében. Plakátokkal és szórólapokkal illusztráljuk a hivatás sokszínűségét, és tájékoztatást adunk a jelentkezés feltételeiről. Megyénként egy, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Baranya, Somogy, Zala esetében két toborzó csoportot hozunk létre.

Amennyiben a pályázó megfelel a feltételrendszernek, úgy a felvételiztető csoport javaslatára a Készenléti Rendőrség parancsnoka kezdeményezi a kifogástalan életvitel ellenőrzését. A képzéseket moduláris formában, megfelelő számú jelentkező esetén regionálisan indítjuk. Az első szakaszban a felvettek munkaviszonyba lépnek, két hónapos alapképzést kapnak, majd szakmai alapképzettségi vizsgát kell tenniük. Ezt követően egy évig tartó próbaidőre hivatásos állományba kerülnek. A második, négy hónapos modul őr-járőrtársi részszakképesítést adó vizsgával zárul. Terveink szerint 2016 novemberében indul az első kurzus – folytatja az ezredes.

Augusztus 23-án indítottuk el azt a Facebook-oldalt, amely a rendőri hivatást népszerűsíti. A közösségi oldalon a bejegyzéseink célzottan a hasonló érdeklődésű felhasználóknak jelennek meg. Posztjainkkal 48 óra alatt 363 679 olvasót értünk el, eddig már 1542-en kedvelik az oldalt. A csütörtök reggeli bejegyzésünk – a kampány egyik plakátja – rendkívül nagy érdeklődésre tett szert, összesen 47,7 ezren kattintottak rá, több mint 1300-an osztották meg. Mindez igazolja, hogy az internetezők nyitottak a toborzás ezen módjára, amit a közvetlenebb kapcsolatfelvétel és a személyre szabott kommunikáció miatt választottunk. Az Országos Toborzó Központban 8 órától 20 óráig dolgoznak. Válaszolnak a beküldött üzenetekre, a feltett kérdésekre. A legtöbb kérdés a jelentkezés feltételeiről érkezett – mondja Boross Tamás, az ORFK Kommunikációs Szolgálatának munkatársa.

Forrás: Zsaru Magazin, Fenyvesi Beáta, Fotó: Vezda László

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280