Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 20:53

Összefogtak a rendőrök, a mezőőrök és a polgárőrök - cél a terménylopások megelőzése

  • Közzétéve Kék hírek

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 28 éves, egy 24 éves és egy 58 éves vásárosnaményi lakosokat.

termenylopas1

A három férfit a rendőrök tetten érték 2016. szeptember 26-án 5 óra körüli időben Vásárosnamény külterületén, miközben egy közeli vásárosnaményi földterületről eltulajdonított 62 kilogramm súlyú diót szállítottak. A három férfit a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, szabálysértési őrizetbe vették és 72 órán belül bíróság elé állítják.

termenylopas2

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 42 éves tarpai lakos ellen, akit 2016. szeptember 26-án 13 óra körül egy Tarpa külterületén található diósban diólopás közben a tulajdonos tetten érte és a rendőrség megérkezéséig a helyszínen visszatartotta. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra és szabálysértési őrizetbe vették.

termenylopas3

Az ősz beköszöntével megkezdődtek a mezőgazdasági területeken a betakarítási munkák és ezzel együtt elszaporodott a terménylopások száma. A rendőrség a polgárőrökkel és a mezőőrökkel közös szolgálatellátás során fokozott figyelmet fordít a még „lábon álló” termények vagy a már leszedett, de még elszállításra váró termények eltulajdonításának megelőzésére.

A rendőrség a terménylopás elkövetőit tettenérés esetén szabálysértési őrizetbe veszi és 72 órán belül gyorsított eljárásban bíróság elé állítja. A tulajdon elleni szabálysértési elkövetői akár elzárással is sújthatók.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280