Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 21:08

Több kilométeren keresztül követte Tódor kutya a dohánybolti betörő nyomát Hodászon

  • Közzétéve Kék hírek

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Tevékenység- irányítási Központjába 2016. december 3-án 23 óra 45 perckor tettek bejelentést, mely szerint ismeretlen tettes betört Hodászon egy Nemzeti Dohányboltba, ahonnan elvitte a kasszát a benne található néhány ezer forint váltópénzzel.

20160612112104

A rendőrök megkezdték a helyszíni szemlét, az adatgyűjtést, valamint nyomkövető szolgálati kutyát indítottak. Tóth Péter r. őrmester kutyavezetőt Tódor hívónévre hallgató nyomkövető szolgálati kutyája több kilométeren át vezette a településen, amikor egy régi, használaton kívüli épülethez érve megtalálták és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 17 éves hodászi lakost.

todorkutya rendorseg hodasz

A férfi kezén elfogásakor vérző sérülés volt, amit saját bevallása szerint akkor szerzett, amikor a dohánybolt ajtajának üvegét kalapáccsal beütötte. A rendőrök az eltűnés miatt körözési eljárás alatt álló fiatalt orvosi ellátása után előállították a Mátészalkai Rendőrkapitányságra, ahol lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

todorkutya rendorseg hodasz1

A gyanúsított kihallgatása alatt a bűncselekmény elkövetését beismerte, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280