Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 15:22

Előzetesbe került a túristvándi késes rabló

  • Közzétéve Kék hírek

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte L. A. őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását a Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója legfeljebb március 17-éig.

rendorseg 2

A gyanúsított február 15-én éjjel Túristvándiban bemászott egy ingatlan udvarára, amelyről tudta, hogy ott egyedül él egy idős hölgy – tájékoztatta a Kelet-Magyarország napilapot az ügyről dr. Toma Attila. – A melléképületből magához vett egy baltát, amivel befeszítette a ház ajtaját, majd a konyhában talált késsel bement az alvó sértetthez. A gyanúsított az idős hölgy nyakához tartott késsel követelte, hogy adja át neki pénzét, illetve arany nyakláncát. Elvette a sértett mobiltelefonját, hogy ne tudjon segítséget kérni, s több órán keresztül a házban volt. Végül 10 400 forint készpénzzel és az arany nyaklánccal együtt távozott.

A bíróság álláspontja, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményeket követne el, ezért indokolt a kényszerintézkedés. A végzés jogerős – tette hozzá a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

forrás: szon.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280