Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 21:29

Határrendészeket gyanusítanak korrupcióval

  • Közzétéve Kék hírek

"Nyomozó ügyészek és a TEK munkatársai fogtak el kedden tucatnál több határrendészt a keleti határon, vélhetően Záhonyban, tudta meg a Magyar Idők. Információja szerint az akció ismét a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) operatív felderítése nyomán indult."

tekIllusztrációMTI Fotó: Beliczay László

Mi itt az ukrán határ mellett megszokhattuk, hogy pellengérre állítják a rendőreinket és a vámosainkat, azonban ez az eset nem Záhonynál, hanem Röszkén történt a tegnapi nap folyamán.

A cikk megjelenése óta az Ügyészség is kiadta a közleményét:

A KÖZPONTI NYOMOZÓ FŐÜGYÉSZSÉG A RÖSZKEI HATÁRRENDÉSZETI KIRENDELTSÉG 32 RENDŐRÉT HALLGATTA KI GYANÚSÍTOTTKÉNT, 10-EN ŐRIZETBEN VANNAK

Az ügyészség a rendőröket hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 2017. május 15-én és 16-án a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével számos helyszínen tartott házkutatást, amelyek során nagy összegű készpénzt – forintot és valutát – foglalt le.

A Központi Nyomozó Főügyészség 32 rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként, közülük többen elismerték a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozás adatai szerint a röszkei határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészek rendszeresen kértek és fogadtak el a Magyarország területéről kilépő, illetve belépő külföldi állampolgároktól jogtalan előnyként készpénzt, amelynek mértéke alkalmanként változó összegű volt. A gyanúsítottak beosztotti állománykategóriába tartoznak, vezető beosztású vagy tiszti rendfokozatú rendőr nincs köztük.

Az ügyben 10 embert vettek őrizetbe, előzetes letartóztatásukat az ügyészség indítványozta. A megalapozott gyanú tárgya a szolgálati helyen és a szolgálattal összefüggésben elkövetett, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak jelenléte az eljárási cselekményeknél másképp nem lenne biztosítható, ezen túlmenően a katonai büntetőeljárásban meghatározott speciális, szolgálati és fegyelmi okból sem hagyhatók szabadlábon.

A kényszerintézkedés elrendelésének tárgyában a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa a mai napon dönt.

A cikk az Ügyészség közleményét is tartalmazza!

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280