MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 13:06

Tizennégy év fegyházra ítélték a 2002-es kántorjánosi gyilkosság vádlottját

Nem jogerősen tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék pénteken azt a férfit, aki a vád szerint ittasan bántalmazott egy idős nőt 2002-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kántorjánosiban, majd erőszakoskodott vele. Az asszony a helyszínen meghalt.

gyilkos

Bodnár Zsolt bíró büntetőtanácsa R. Józsefet aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek.
A tényállás szerint a most 56 éves vádlott 2002. október 4-én Kántorjánosiban, egy italboltban volt a rokonaival. Késő este erősen ittas állapotban távozott; útközben eszébe jutott, hogy az egyik házban egy idős asszony lakik egyedül. Átugrott a ház kerítésén, a nyitott ajtón bement a szobába, ahol a 81 éves nő hálóruhában feküdt. A vádlott minden szó nélkül odament hozzá, többször arcon és állon ütötte, majd közösülni próbált vele. 
Ezután a férfi - megijedve tettétől és a várható felelősségre vonástól - elhatározta, hogy megöli a nőt, ezért a nyakára nehézkedett és a mellkasára térdelt. A bántalmazás következtében az idős asszony a helyszínen meghalt.
A kezdetben ismeretlen tettes ellen indult nyomozást a rendőrség 2004-ben felfüggesztette. Az eljárást 2015. november 18-án indították újra, ekkor került a nyomozók látókörébe egy háromfős társaság, amelynek R. József is tagja volt. A férfi kihallgatása során, 2015 decemberében beismerő vallomást tett.
A bírósági tárgyalásokon a vádlott a sokszor egymásnak ellentmondó vallomásaiban csak a szexuális erőszakot ismerte be, megbánást nem mutatott.
Az ítélethirdetésen ismertetett indoklásban elhangzott, az orvosszakértői vélemény szerint az asszony halálát a bántalmazás következtében elszenvedett sérülések, traumás sokk és keringési elégtelenség okozta.

Az ítélet ellen a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés miatt fellebbezett.
A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

-mti-

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280