Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 19:20

Főként műszaki mentések adtak feladatot a katasztrófavédelemnek

  • Közzétéve Kék hírek

Csapadékvíz eltávolításához, leszakadt faágakhoz, közlekedési balesethez és kigyulladt elektromos berendezéshez is vonultak a tűzoltók csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Nagy mennyiségű csapadék víz gyűlt össze csütörtök reggel Újfehértón, Tokaji utcában, amely négy lakóházat is veszélyeztetett. A város önkormányzati tűzoltói motoros szivattyú segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

tuzoltoauto
A fotó illusztráció


Több ága is lehasadt egy tizenöt méter magas fenyőfának, amelyek akadályozták a közlekedést csütörtök délelőtt Szamosszegen, a Kölcsey Ferenc utcában, illetve egy épület tetején megrongálta a tetőfedő anyagot. A mátészalkai hivatásos tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével távolították el a lelógó faágakat és az épület tetején az omlásveszélyt megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Épületnek ütközött egy rakomány nélküli nyergesvontató csütörtök délután a 49-es számú főúton, Csengersima belterületén. A balesetben senki nem sérült meg. A csengeri önkormányzati tűzoltók a szerelvényt áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.


Dóka Imre tű. főhadnagy
megyei szóvivő
SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280