Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 16, 21:14

Legyenek körültekintőek a tűzifa vásárlásakor!

  • Közzétéve Kék hírek

A fűtési szezon ideje alatt gyakran feltűnnek a tüzelőt árusító házalók. A kényelmes vásárlási lehetőség elsősorban az időseknek, vagy a szállításhoz megfelelő járművel nem rendelkezőknek csábító lehet, főleg ha a tüzelőre ajánlott vételár is kedvező.

tuzifa

A rendőrség azonban óvatosságra inti a tűzifa vásárlókat! A tapasztalatok azt mutatják, hogy a házaló árusok nem minden esetben jóhiszeműek. Gyakran megkárosítják a gyanútlan embereket, amihez különböző módszereket alkalmaznak.

Ugyanilyen veszélyeket rejthet az online vásárlás is, hiszen a vevő a fizetést megelőzően nem látja élőben a terméket és ez a helyzet kockázattal járhat, amelyet  a csalók kihasználhatnak. Rendszerint egy előre megadott számlaszámra utalja át a gyanútlan vásárlós a tűzifa vételárát, melyet követően csak a kiszállításkor szembesül azzal, hogy az áru jóval kevesebb a kifizetett mennyiségtől és gyengébb minőségben is érkezett hozzá. Gyakran a hirdető ezek után elérhetetlenné is válik. Legyenek körültekintőek a tűzifa vásárlásakor, hiszen a kényelmes ügyintézés számos veszélyeket rejthet magában!

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait, hogy ne váljanak csalás áldozatává:

- Vásárlásnál a lehető legkörültekintőbben járjanak el, kizárólag ellenőrzött helyről, ismert kereskedőktől vásároljanak!

- Online vásárlás alkalmával mindig ellenőrizzék az eladót korábbi visszajelzések, közzétett adatok alapján!

- Mindenképp tájékozódjanak az áru minőségével kapcsolatban, ha azt kereskedelmi áránál jóval kedvezőbb áron kínálják! 

- Amennyiben a cég vagy vállalkozó előleget kér, legyenek nagyon körültekintőek. Ha nem ismerik jól az eladót, előre ne utaljanak, és ne adjanak át pénzt!

- Megrendeléskor mindig előre egyeztessék a kiszállítás időpontját és a lerakodáshoz lehetőleg kérjék olyan családtag, vagy szomszéd segítségét, aki jártas a tüzelőanyagok vásárlásában!

- A kiszállításkor idegeneket ne engedjenek be a házukba!

- Csak akkor fizessék ki a fát, ha megnézték, hogy olyan minőségű, amilyet megrendeltek és a jelenlétükben mérték le!

- Amennyiben a helyszínen erre nincs lehetőség, kérjenek mérlegelést egy közeli tüzép telephelyen!

Ha interneten keresztül, vagy házaló árusoktól vásárolnak, nagyobb az esélye annak, hogy csalás áldozataivá válnak. Kérjük, hogy bármilyen kedvezőnek is tűnik az ajánlott vételár, ne dőljenek be a csalóknak! Amennyiben gyanús körülményt észlelnek, tegyenek haladéktalanul bejelentést az ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívón.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280