Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 14:27

Folyamatos a leendő határvadászok képzése Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

  • Közzétéve Kék hírek

Újabb 28 pályázó kezdte meg tanulmányait 2017. október 2-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyírbátori objektumában, akik a következő hat hónapban felnőttképzési program keretében, moduláris szakképzésben vesznek részt.

hatarvadasz kepzes nyirbator 004

Az ünnepélyes tanévnyitó elöljárója Miskolczi Csanád rendőr ezredes, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság vezetője volt, aki elsőként köszöntötte a leendő határvadászokat. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot Dr. Hudák Zsolt György rendőr ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes képviselte. A tanévnyitón részt vett Bagi István rendőr ezredes a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola igazgatója.

A határvadász-képzésre folyamatosan lehet jelentkezni, a pályázatokat mindaddig várja a rendőrség, amíg a 3000 fős létszámkeret erre lehetőséget biztosít. A folyamatos toborzás eredményeként gördülő rendszerben, ütemezetten indulnak a képzések. A felvételi eljárást sikeresen teljesítők tanulmányaik első két hónapjában a „Rendvédelmi alapfeladatok” tanulmányi modult teljesítik. A hallgatók a továbbiakban gyakorlatorientált képzés keretében szerzik meg a rendőri szolgálat ellátásához szükséges kompetenciákat.

hatarvadasz kepzes nyirbator 001

A képzési időszakban őr-járőrtárs rész-szakképesítést szerzett hivatásos állományú rendőrök 2017. áprilisában már a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályai állományában, járőrvezető irányítása mellett, őrzési és járőrözési feladatokat hajtanak végre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság központi közleménye itt érhető el.

hatarvadasz kepzes nyirbator 002hatarvadasz kepzes nyirbator 003hatarvadasz kepzes nyirbator 005hatarvadasz kepzes nyirbator 006

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280