Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 7:43

Petárdák miatt négy fiatalkorú fiúval szemben jártak el Fehérgyarmaton a rendőrök

  • Közzétéve Kék hírek

Fiatalokból álló társaságot vontak intézkedés alá 2017. december 12-én Fehérgyarmaton a helyi rendőrkapitányság körzeti megbízottjai.

petarda 1

A rendelkezésre álló adatok szerint egyikük, egy 16 éves nagyari fiú, az utcán egy nála lévő petárdát meggyújtott, amit a gyalogosan közlekedő személyek lába elé dobott. A felrobbant petárda személyi sérülést és anyagi kárt nem okozott. A rendőrök a három fiatalkorú fiút negyedik társukkal, akitől az eljárás adatai szerint a petárdát vásárolták, előállították a rendőrkapitányságra.

petarda 2

Az egyenruhások a négy fiatalnál összesen 140 darab petárdát találtak és foglaltak le. Ellenük polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást. A 16 éves nagyari fiúval szemben a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságon garázdaság szabálysértés elkövetése miatt is eljártak.

  petarda 3

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy továbbra is érvényben van az a rendelkezés, mely Magyarországon tiltja a petárda magánszemélyek által történő birtokolását és felhasználását. A rendelet egyértelműen kimondja, hogy „magánszemély petárdát nem birtokolhat”. Ez a tilalom az év minden szakára - az ünnepek idejére is - vonatkozik!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280