MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 16:08

Vádemelési javaslat a fényeslitkei pénzhamisítók ellen

  • Közzétéve Kék hírek

A Kisvárdai Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 29 éves fényeslitkei nő és élettársa, egy 28 éves fényeslitkei férfi ellen.

penzhamisitok

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak otthonukban forgalomba hozatal céljából hamis magyar bankjegyeket készítettek. A leutánzott hamis pénzzel a nő 2017. augusztus 18-án először egy lövőpetri élelmiszerüzletben fizetett, majd átmentek egy nyírlövői boltba, ahol az eladónő rögtön észrevette, hogy az átadott 20.000 forintos bankjegy nem valódi. Közölte a gyanúsítottal, hogy értesíti a rendőrséget, aki kikapta az eladó kezéből a hamis pénzt, majd futva távozott a helyszínről.

A rendőrök a bejelentést követően a feltételezett tetteseket Baktalórántházán elfogták, majd a Kisvárdai Rendőrkapitányságra előállították.

A pár tagjait gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy több településen jártak, főként kisboltokban és kocsmákban próbáltak meg fizetni a hamis bankjegyekkel és volt, ahol sikerrel jártak.

A nyomozók a gyanúsítottaktól különböző címletekben közel egymillió forint összegű hamis pénzt foglaltak le. A Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai a párt bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes bíróság elrendelt.

A nyomozó hatóság a büntetőeljárást befejezte és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280