Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 21:08

Bódult állapotban vezetett, balesetet okozott

  • Közzétéve Kék hírek

A nyíregyházi rendőrök bíróság elé állítást javasolnak a gyanúsA Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 21 éves nagykállói lakos ellen.

 N3893783

A megalapozott gyanú szerint a férfi két utasával 2017. augusztus 17-én 12 óra 30 perc körül Nagykálló Szent István úton közlekedett személygépkocsival, a Bátori út felől a Rákóczi út felé. Közlekedése során elszívott egy bódító hatású, úgynevezett „biofüvet” tartalmazó cigarettát, melynek következtében vezetés közben rosszul lett. A sofőr a gépkocsijával megállt, majd mivel nem rögzítette megfelelően járművét, hátragurult, és nekiütközött egy mögötte parkoló személygépkocsinak. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett a járművekben. A rendőrök az intézkedés alatt a sofőrt vér- és vizeletmintavétel céljából előállították a rendőrkapitányságra, mivel viselkedése bódító hatású szer fogyasztására utalt. A toxikológiai vizsgálatok eredményei igazolták a rendőrök gyanúját, mivel a megküldött mintákban a szakértők új pszichoaktív anyagot mutattak ki. A büntetőeljárás során igazságügyi orvosszakértői vélemény beszerzésére is sor került, mely szerint a férfi a cselekmény idején vezetési képességeire hátrányosan ható szer befolyása alatt állt. A rendőrök a 21 éves sofőrt 2018. január 26-án gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte a terhére rótt cselekmény elkövetését, valamint a felelősségét a baleset bekövetkezéséért.

A rendőrség a büntetőeljárást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280