MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 21:28

MOTORKERÉKPÁRON IS BIZTONSÁGBAN

  • Közzétéve Kék hírek

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság hét közlekedésbiztonsági tanácsát a nyári időszakra.

motoros

 

Közismert, hogy a kétkerekű motoros járművel, valamint a kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat, kerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. A motorkerékpárosok testi épségének megóvásában nagy szerepe van a megfelelő védőruházat és bukósisak kiválasztásának.

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság hét közlekedésbiztonsági tanácsát a nyári időszakra:

  1. A balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben és mindig tartsák be a közúti közlekedés szabályait!
  2. A sebesség nem megfelelő megválasztása az egyik kiemelt baleseti ok. Fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek!
  3. A gépkocsival közlekedők - a kerékpárral és motorkerékpárral közlekedőkre tekintettel - fokozott körültekintéssel kezdjék meg a kanyarodást, a sávváltást és az elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat mindig tartsák be!
  4. Saját biztonságuk, testi épségük jelentősen függ motorkerékpárjuk műszaki állapotától és karbantartottságától. Ellenőrizzék és szervizeljék járművüket rendszeresen!
  5. Ne kockáztassanak! Csak akkor üljenek motorra, ha mentálisan és fizikálisan is biztonságos vezetésre alkalmas állapotban vannak!
  6. A motorkerékpárral közlekedők a magas hőmérséklet ellenére is minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot, illetve nagy hangsúlyt fektessenek az öltözékre is!
  7. Egy-egy hosszú úton álljanak meg akár többször is, könnyítsenek a ruházaton, frissítsék fel magunk. Amennyiben újra motorra ülnek, vegyék vissza a védőfelszereléseket. Forrás: police.hu

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280