Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Sep 23, 16:46

Körözött embercsempészt fogtak el Záhonyban

  • Közzétéve Kék hírek

A záhonyi közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2018. május 17-én 2 óra 15 perckor egy 32 éves ukrán állampolgár.

13 101

A rendőrök a külföldi férfi adatainak ellenőrzésekor megállapították, hogy ellene a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetése miatt elfogatóparancsot bocsátott ki. A rendőrök a férfit a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás adatai szerint a 32 éves ukrán férfi 2017. október 28-án anyagi ellenszolgáltatásért segítséget nyújtott egy egyiptomi állampolgárnak ahhoz, hogy Magyarország államhatárát az általa vezetett mikrobuszban, a jogszabályi rendelkezések megszegésével átlépje.

12 127

 

A rendőrök a külföldi férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes ügyészség javaslatára a Kisvárdai Járásbíróság 2018. május 18-án elrendelt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság