Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 15, 11:24

Országos korongvadász versenynek adott otthont Nyíregyháza

  • Közzétéve Kék hírek

Országos korongvadász versenynek adott otthont Nyíregyháza.

korong

Pénteken szervezte meg az országos korongvadász versenyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyháza-Oroson, a lőtéren. A hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél dolgozók közül tizenöt csapat, összesen negyvenöt sportvadász és sportlövő, jelentkezett a felhívásra.

Nagy József tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese nyitotta meg a rendezvényt, elmondta, hogy az igazgatóság megyei szinten már többször rendezett korongvadász versenyt és örömmel vette, hogy az éves sportmunkatervben elfogadottak alapján idén, már a második országos megmérettetésnek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye adhatott otthont.

Miski Ákos tű. százados, főszervező ismertette a versenyszabályokat, majd az East- Target Lőtér munkatársai a munka-és balesetvédelmi szabályokat ismertették.

A versenyzők háromfős csapatban és egyéniben is összemérték a tudásukat a pénteki megmérettetésen. A koronglövészetben minimum 12-es kaliberű sörétes fegyvert és maximum 28 gramm tömegű valamint 2 mm-nél nagyobb söréttel töltött lőszert használhattak az indulók.

Összesen hét lőállásból kellett a legtöbb korongot eltalálniuk a versenyzőknek. Az egyes korongokra két lövési lehetőség volt, a lövések száma nem, csak az érvényes találatok száma befolyásolta a végeredményt.

Az egész napos versenyt követően, az összesítés alapján mind egyéniben és mind csapatokban az első három helyezettet díjazták a szervezők.

Csapat kategória:

1.Orosháza HTP

2. Szabolcs MKI I.

3. Szentes KvK

Egyéni kategória:

1. Kiss József- Szabolcs MKI

2. Bajkán György – Orosháza HTP

3. Fibi János- Szabolcs MKI

 Különdíj: Kiss József – Szabolcs MKI

Dóka Imre tű. főhadnagy

megyei szóvivő
SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700