MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

A rendőrség nem reagál találgatásokra - nem nyilvános a büntetőeljárás menete

  • Közzétéve Kék hírek

Számos találgatás látott napvilágot a sajtóban annak kapcsán, hogy holttestet találtak egy nyíregyházi eladónőt 2018. november 22-én megkéselő férfi gépkocsijának csomagtartójában. A büntetőeljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja, annak részleteiről a rendőrség a korábbiakon túl bővebb tájékoztatást nem ad.

Kép 10

Az üggyel kapcsolatban a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes tényfeltáró vizsgálatot rendelt el, melynek eredményétől függően további eljárások válhatnak szükségessé. Vezetői kinevezésre vonatkozó személyzeti intézkedésre nem került sor; találgatásokra az ORFK nem reagál.

A rendőrség határozottan cáfolja a különböző internetes portálokon megjelent azon állításokat, miszerint a rendőrök a túlórák szigorítása miatt nem vizsgálhatták át azonnal a gyanúsítotthoz köthető jármű csomagterét. A halaszthatatlan nyomozási cselekmények végrehajtása semmilyen körülmények között nem függ attól, hogy szükséges-e túlóra elrendelése.

Az Index.hu hangulatkeltő cikkeiben nem először állítja, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jogellenesen korlátozták a rendőrök túlóra-kifizetéseit. Az ügyben az ORFK 2018 novemberében tényfeltáró vizsgálatot folytatott, amely megállapította, hogy felelős gazdálkodás folyik, nem történt jogellenes korlátozás.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280