MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 8:32

Vigyázat ismét telefonos csalók! - egy Tiszamogyorósi hölgy volt az áldozat

  • Közzétéve Kék hírek

Különböző nyereménnyel hitegetnek a csalók, akik mobiltelefon-társaságok ügyintézőinek adják ki magukat.

csalo

A Záhonyi Rendőrkapitányságon 2016. május 24-én feljelentést tett egy 37 éves tiszamogyorósi nő, akit előző nap egy eddig ismeretlen tettes megpróbált becsapni. A sértettet egy mobiltelefon-társaság ügyintézőjeként bemutatkozva hívta fel telefonján egy ismeretlen férfi azzal, hogy nyereményjátékukon kisorsolták, ezért 115.000 forintot nyert.

A telefonáló közölte a hölggyel, a nyereményt abban az esetben kaphatja meg, ha bankautomatán keresztül feltölt 15.000 forintot egy megadott telefonszámra. A nő az utasításoknak eleget tett, de a feltöltés végrehajtása ellenére az ígért összeghez nem jutott hozzá. A Záhonyi Rendőrkapitányság vizsgálja az ügy körülményeit.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság azt tanácsolja, hogy ha hasonló telefonhívást kapnak, ne teljesítsék a telefonáló kérését!

Ha nem vettek részt nyereményjátékon, akkor biztosan nem is nyerhettek!

Amennyiben részt vettek nyereményjátékon, tájékozódjanak a játék szervezőjének internetes oldalán vagy telefonszámán. Bankkártyájuk adatait fokozott óvatossággal kezeljék, ne adják ki sem telefonos megkeresések, sem közösségi oldalon történő felhívások esetén!

A rendőrség tapasztalata alapján a csalók újabb és újabb hamis állításokat találnak ki, amivel megpróbálják becsapni a gyanútlan embereket. Hivatkozhatnak a már említett nyereményre, bajba jutott gyermekükre, unokájukra, hogy csak néhányat említsünk.

A rendőrség azt kéri, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnek, ne teljesítsék a telefonáló kérését, hanem azonnal értesítsék a rendőrséget. Bejelentést tehetnek a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy az ingyenesen hívható és a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280