Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 15:40

Legyőzte a bankot a szatmári autóhiteles

Pert nyert a bankok és a behajtó ellen a vádlottak padjára küldött devizahiteles asszony  - számolt be a  blikk.hu. Puskás Évát (60) azért hívta a bíróság elé a bankja, mert nem volt hajlandó átadni az autóját.

mszalka bank puskas

A devizahitelező bankja  feljelentése alapján a Mátészalkai Járási Bíróság első fokon el is ítélte a nőt. Nem volt érdekes, hogy a behajtónak semmilyen hivatalos dokumentum sem volt a kezében, amikor el akarta vinni Éva autóját. Akkor a nyugdíjas évei előtt álló asszony sírógörcsben tört ki a tárgyalóteremben, sikkasztás miatt ítélték el. Ügyvédje, dr. Bihari Krisztina azonban nem hagyta annyiban: fellebbezett, és nyert. A tárgyalás után az adós könnyei megint potyogtak, de most az örömtől.

– Nem vagyok többé vádlott! Nem kell többé a bíróságra járnom! Ötmilliót vettem fel, s közel hatot már visszafizettem. Most a bíróság a felmentő ítélet indoklásában úgy fogalmazott, nem volt jogos a bank próbálkozása – mesélte zokogva Éva asszony, akitől a bankja, illetve az általa megbízott behajtó nyolcmilliót követelt, plusz az autóját.

Puskás Éva az első devizahiteles károsult, akit a pénzintézete a vádlottak padjára küldött.

Végre kiderült, hogy azért mégsem tehetnek meg mindent a bankok – vélekedett dr. Bihari Krisztina ügyvéd, akinek a perben az egyik fő fegyvere az volt, hogy a Kúria korábban kimondta, a behajtóknak semmilyen jogosultságuk nincs, többek közt arra sem, hogy Éva asszony autójáért menjenek.

– A Kúria döntése értelmében a bank csak bírósági úton szerezheti meg az adós bármilyen ingóságát vagy jövedelmét. A most született jogerős ítéletben is kimondták, hogy a banknak polgári perben lett volna lehetősége érvényesíteni követelését – fejtette ki a jogász, és hozzátette: ügyfele már régen nem is használja a 11 éves autót, mivel a bank azt kivonatta a forgalomból.

forrás:  blikk.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280