Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 8:04

Két év tíz hónap börtön tanár verésért - négy évre felfüggesztve!

Gyorsított eljárásban ma tárgyalták annak a négy embernek az ügyét, akik néhány nappal ezelőtt megvertek egy pesterzsébeti tanárt, mert az állításuk szerint bántalmazta a családhoz tartozó gyermeket. A két vádlottat - a gyerek anyját és nagybátyját - felfüggesztett börtönre ítélték. - írta meg a blikk.hu

e1e905de1df6f73218216df5bd89723e

Az asszony két év 10 hónapot, a nagybácsi 1 év, két hónapot kapott, mindkettő 4 évre felfüggesztve.

A vádlottak egy pesterzsébeti iskolában összevertek egy ötven év körüli tanárnőt. A tárgyaláson a vádlottak azt mondták, hogy nem azért mentek, hogy megverjék a tanárt. A gyermek nagybátyja, V. János azt mondta, hogy folyamatosan bántották rokonát az iskolában, a tanár sarokba is állította, folyton sírva ment haza a gyerek az iskolából. V. János húzta meg a tanárnő haját. A gyermek édesanyja, V. Eleonóra elismerte bűnösségét.

A nő volt már testi sértés miatt büntetve, korábban felfüggesztetett kapott.

Ezt állítja a tanárnőt megverő asszony:

A nő állítása szerint a tanár nekilökte a gyerekét a szekrénynek, miután az verekedett egy másik diákkal. V. Eleonóra vallomása szerint, amikor a tanár azt mondta, hogy a gyerek hazudik, neki elborult az agya és megütötte a nőt. A történeteket nagyon sajnálja. A nő elsírta magát a tárgyaláson.

A tárgyaláson meghallgatták J.J. Éva tanárnőt is.

- 35 éve tanítok, a saját gyermekemet sem ütöttem meg soha, nem még másét - mondta a nő, aki a történtek óta kétszer jár abban az osztályban, ahova a bántalmazók gyereke jár.

A pedagógus elmondta, hogy síró gyerekek fogadták a teremben, a kisfiú viszont, akinek a családtagjai rátámadtak nem jár iskolába a történtek óta.

A tanár azt is elmondta, hogy a szülők megfenyegették őt. A nő kitért arra is, hogy őt nem foglalkoztatja a gyermek származása. Ő nem tesz kivételt roma és nem roma gyermek között. Pályafutása során pedig sok roma gyermeket tanított.

A verekedő családtagok az iskolaigazgatót is megfenyegették. "Megtalálunk" - kiabálták a verekedéskor az intézmény vezetőjének.

Az iskola biztonsági kamerája felvette, ahogy egy anyuka ököllel arcon ütötte a pedagógust, majd egy apuka a hajánál fogva rángatta, amikor pedig menekülni próbált, egy másik szülő megrúgta a tanárnőt.

forrás:  blikk.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280