Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 7:12

Silány minőségű motorolajat adtak el márkás termékkén. 220 ezer liter olajjal csaltak!

A NAV pénzügyi nyomozóit egy számlagyár vezette az utóbbi évek legnagyobb motorolaj hamisítóinak nyomára, leleplezték titkos raktárukat. A bűnszervezet tagjai csaknem másfél milliárd forint áfát elcsaltak. Öten előzetes letartóztatásban vannak.

NAV

Egy debreceni férfi irányításával működött a számlagyár, amely strómanokkal felépített céghálózat révén állandó ügyfeleinek 6-7 százalékos haszonért szinte bármiről kiállított számlát.

A NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói a számlagyáron keresztül jutottak el ahhoz a stabilnak számító ügyfélhez, aki jó ideje igénybe vette az illegális szolgáltatást. Kiderült, ez a cég neves motorolaj gyártók termékeiként értékesít silányabb minőségű kenőolajat.

Német és osztrák gyártóktól itthon kevésbé ismert márkájú kenőanyagot (motorolaj, hidraulika olaj, hajtómű olaj) szereztek be. A beszerzett áru egy részét változatlan megnevezéssel továbbértékesítették, de nagyobb üzletet láttak abban, ha vezető világmárkák neve alatt adják el.

Egy Pest megyei titkos raktárban a vevői igényeknek megfelelő matricákkal ellátták, és csomagolták az olajat, majd így adták tovább közlekedési és vasúttársaságoknak, autószervizeknek, autósboltoknak, valamint webáruházaknak. A külföldi beszerzést adómentesen oldották meg a debreceni számlagyár segítségével, ezáltal is további versenyelőnyhöz jutva a piac tisztességes szereplőivel szemben.

A feltárt titkos raktár 220 ezer liter, mintegy 250 millió forint értékű kenőolajat rejtett. A prémium márkanévre felcímkézett üres hordók feltöltésre készen vártak.

A rajtaütés napján száz pénzügyi nyomozó, adórevizorok, és pénzügyőrök közreműködésével országszerte 41 helyszínen tartott házkutatást. 800 millió forint értékben lefoglaltak készpénzt, hajót, gépjárműveket, zároltak bankszámlákat, ingatlanokat.

A kihallgatott hat gyanúsított közül öten előzetes letartóztatásban vannak. Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt akár húsz évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280