Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 16, 19:39

Bútorlapok közé rejtett cigarettaszállítmány - Sz-Sz-B. megyéből indult a kamion (videó a felderítésről)

Csaknem 3,7 millió szál cigarettát rejtett annak a kamionnak a raktere, amelyet a pénzügyi nyomozók orgazdaság gyanúja miatt lefoglaltak. A sofőrt gyanúsítottként kihallgatták.

cigi9

A pénzügyőrök egy éjszakai ellenőrzés során az M0 autóút alacskai pihenőjénél megállítottak egy magyar kamiont, amely az okmányok alapján fenyő fűrészárut szállított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Csehországba. A rakomány átvizsgálásakor a szolgálati kutya jelzése alapján felmerült a gyanú, hogy a szállítmányban elrejtve dohánytermék található, ezért a kamiont a pénzügyi nyomozók alaposan átvizsgálták. 

A raktérben 18 raklapon bútorlapokat találtak. A bútorlapok két farostlemezből álltak, széleik alumínium léccel voltak megerősítve. A pénzügyi nyomozók a bútorlapokat szétfeszítve, a két rétegelt farostlemez között kialakított üregekben összesen több mint 184 ezer doboz különféle márkájú adózás alól elvont cigarettát találtak.

cigaretta butorlap005 

Az elkövetők, a lebukást elkerülendő, a cigaretta fedésére használt árut nagy gondossággal állították össze. A raklapokon található felső három és az alsó bútorlapot üresen hagyták, és a kamion hátuljában lévő két raklapon lévő összes bútorlap üregébe deszkát helyeztek el a cigaretta helyett, bízva abban, hogy az ellenőrzést végzőket félrevezethetik. 

cigaretta butorlap001

A pénzügyi nyomozók a hozzávetőleg 168 millió forint értékű cigarettát, a fedőárut és a kamiont lefoglalták. Az ügyben orgazdaság miatt a NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói nyomoznak. A kamion ukrán-magyar kettős állampolgárságú sofőrjét gyanúsítottként kihallgatták.

cigaretta butorlap000

cigaretta butorlap002cigaretta butorlap003cigaretta butorlap004cigaretta butorlap006cigaretta butorlap007cigaretta butorlap008Nemzeti Adó-és Vámhivatal

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280