MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

2020-ra a magyar M3-as autópálya eléri az ukrán határt

Ukrajnának és Magyarországnak is érdeke, hogy a Beregszászt elkerülő út, valamint a Beregszászt Munkáccsal összekötő út minél hamarabb megépüljön. - mondra el Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek, miután megbeszélést tartott Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel.

szijjarto kiev

"A magyar kormány készen áll arra, hogy egy 50 millió eurós segélyhitel program keretében biztosítsa az említett beruházások megvalósításához szükséges forrásokat" - jelentette ki.

A Beregsurány és Luzsanka közötti határátkelőről szólva beszámolt arról, hogy az idei év végére megépül a kamionterminál a magyar oldalon. Hozzátette, hogy egy új határátkelő építésének előkészítését is megkezdte közösen Magyarország és Ukrajna Nagyhódos és Nagypalát között. A beruházás megvalósításáért közösen készül a két ország az EU-hoz támogatásért fordulni.

Tájékoztatott továbbá arról is, hogy 2020-ra a magyar M3-as autópálya eléri az ukrán határt.

Kiemelte, hogy a magyar kormány kétmilliárd forintból kárpátaljai gazdaságfejlesztési programot indított. Ennek keretében turisztikai, mezőgazdasági és vállalkozásfejlesztési kategóriákban lehetett pályázni. "14 262 pályázat érkezett összesen. Ezek elbírálása folyamatban van, és még idén ki is fizetjük a kétmilliárd forintot ezekre a projektekre" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

MTI hír alapján, MTI Fotó: KKM

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280