Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 14:53

Szabolcsi polgárőrök is segítettek a Balaton partján

Az előző évek sikereit követve idén is vendég polgárőrökkel erősítik Balaton közbiztonságát Gyenesdiásnál.

polgaror balaton

Az előző évek hagyományát követve a Gyenesdiási Polgárőr és Vízi Egyesület ismét meghirdette Gyenesdiás Nagyközség strandjain, a gépkocsi parkolókban és a strandokat összekötő kerékpárutakon a bűnmegelőzési járőrszolgálatát, aminek ellátásához vár olyan rendőröket, polgárőröket, akik a bűnelkövetés visszaszorítása érdekében önkéntes szolgálatot vállalnak. Június 15.-én Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett a magyar tenger partjára a hat egyesületből álló vendég polgárőr csoport.

A jó kapcsolattartás jegyében kisvárdai, kemecsei, vasmegyeri, laskodi, anarcsi és kékcsei polgárőrökből tevődött ki az összesen tíz főből álló csapatunk – mondta Vámos György, az Önkéntes Polgárőrség Kékcsei Egyesülete elnöke.Mivel volt aki a csapatból nem járt még a Balatonnál, így nagy várakozással és kíváncsian indultunk útnak. Külön öröm volt számunkra, hogy az idegenforgalmi szezonban mi voltunk az elsők tehát az ünnepélyes megnyitón is részt vehettünk, és még egy csapat lesz az utolsó héten is az csak két egyesületből tevődik össze kemecsei és kékcsei polgárőrökből. Jó volt látni, hallani, hogy a rendőrség vezetői és a polgármester is támogatásáról biztosított minket, és az előző évben csak Gyenesdiáson nem történt különleges esemény ez nagy öröm volt számunkra mert tavaly is rész vettünk a szolgálatban.

A munkát Horváth Kornél, a Gyenesdiási Polgárőr és Vízi Egyesület titkára koordinálta. A polgárőrök minden nap végeztek járőrszolgálatot, ugyanakkor szabadidejükben élvezhették a Balaton adta üdülés és pihenés lehetőségét. A vendég polgárőrökkel erősített létszámnak köszönhetően Gyenesdiáson 24 órás szolgálatot tudtak adni az önkéntesek, hogy javuljon a közbiztonság, a lakosság szubjektív biztonságérzete.

Vámos György a hazautazásukkor megfogalmazta: Nagyon meg voltak velünk elégedve a gyenesdiási vendéglátók, hogy így össze tudtam válogatni a polgárőröket akik elfogadták az én általam szervezett csoport beosztást, elszeretném mondani azt is, hogy a tavalyihoz képest nagy változások voltak  a szállásban és elhelyezésben, mivel nagyon jó csapatot alkottunk és ennek szelemében álltuk meg helyünket. Jól éreztük magunkat, örültünk, hogy tudtunk segíteni, hogy megbecsülték segítségünket, és szívesen visszajönnénk jövőre is, esetleg ugyanígy két csoporttal.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csoportot június 22.-én  a Nógrád megyei Héhalom polgárőrei váltották. A tizennégy fős csapat különlegességét az adta, hogy a hat felnőtt mellett nyolc ifjú polgárőr is részt vállalt a balatoni járőrszolgálatban. Sőt köztük többen elsősegély ellátásban illetve mentésben is járatosak, megvan hozzá a képzésük, tudásuk is, ezáltal a gyenesdiási strandolókra mondhatni szakemberként vigyáztak.

Az idegenforgalmi főszezonra ütemezett, a Balaton, és azon belül Gyenesdiás közbiztonságát fokozó akció során a polgárőrök több ezer óra önkéntes szolgálatat teljesítenek.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280