Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 5:30

Kutyák szagolták ki a gyorsvonat hálófülkéjébe rejtett cigarettát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Budapesten, a Nyugati pályaudvaron egy nemzetközi gyorsvonat hálófülkéjében 11 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indítottak büntetőeljárást.

kutya

A NAV Bevetési Igazgatóságának kutyavezetői tanfolyamán részt vevő pénzügyőrök a szolgálati kutyáikkal együtt ellenőrzést tartottak a Nyugati pályaudvaron. A kutyáknak kiváló gyakorlási lehetőséget jelentettek a vagonok és a hálókocsik. Az intézkedésen a Kijevből érkező Latorca IC vonat egyik ukrán rendszámú hálókocsijában a szolgálati kutyák a felszállást követően szinte azonnal jeleztek. Nem csalt a szimatuk, mivel a hálófülkék felső ágyain, az ágyneműk mögé rejtve 10 nagy utazótáskát találtak a pénzügyőrök, tele ukrán zárjegyes, illetve zárjegy nélküli, Rothmans Royals és Compliment Blue márkájú cigarettával. A vagonban egyedül tartózkodó kalauz azt állította, hogy nincs köze a dohánytermékekhez, azokat az utasok hagyták a vagonban.

A pénzügyőrök a 11 ezer csomag, több mint 11 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen, költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280