Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 14:27

Újra próbálkoznak az illegális átkeléssel Calaisnál - egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kamionsofőrrel történt

Calais menekülthelyzet, 2017. 10. 13. reggeli eset

Kollégák, embertársak, figyelem!

A mai napon a hajnali órákban a Calais kikötőbe vezető A16-os autópálya lehajtó részénél ismételten barikádépítés módszerével megállásra kényszerítették az Egyesült Királyság területére illegális módszerekkel igyekvő erőszakos bűnözői csapatok a teherszállítást végző kamionokat.

image1 1

Az incidensben 9 tehergépjármű volt érintett, ebből legalább öt magyar (kettőnek a sofőrje Szabolcs-Szatmát-Bereg megyei), amelyeket állatias viselkedésű fadorongokkal és késekkel felfegyverzett körülbelül 100 fős csapat rohant meg.

A bűnözők rongálás, ponyvavágás módszerével, 8-10-esével szállták meg a pótkocsikat, a szállított kereskedelmi áruban is kárt okozva. Tudomásom szerint személyi sérülés nem történt, de az ehhez hasonló esetekben csak a higgadt és passzív gépjárművezetői viselkedésnek köszönhető.

A nem emberi viselkedést tanúsító személyeket a francia határőrök leszedték a kikötői ellenőrzőponton.

Logikus ésszel nem lehet felfogni, miben bízva tervezik meg az ilyesforma akciókat, hiszen látványos behatolás után kicsi az esély az észrevétlenül történő feljutásra a kompokat illetően.

image2image1

„Örülök, hogy barátomnak, Kemenyiczki Zsoltnak, aki a képeket készítette nem esett bántódása, s bízom benne, a hatóságok növelik az érintett útszakasz élőerős védelmét, valamint a diszpécserek nem utasítják a sofőröket a kikötő éjszakai megközelítésére. – nyilatkozta egy megyénkbeli sofőr, Péter Gusztáv. - Nagyon szomorú, hogy újból ilyen biztonsági problémák merültek fel Calais komppal való megközelítésével kapcsolatban. Sajnálom, hogy téged ért ez a trauma, ugyanakkor megnyugvással tölt el, mivel a lelki megrázkódtatások kívül fizikai sérelem nem ért. Sajnos, mikor ezt az angol-német munkát választottuk, ismertük a vele járó rizikót, így elég rutinosan próbáljuk kezelni, illetve megelőzni ezeket a konfliktusokat.

A legfontosabb ezek után, kora hajnali órában és későn nem szabad megközelíteni a vízi átkelő helyeket. Mindezt érdemes lenne, ha cégvezetés szintjén is kiadnák utasításban. Tudom, ez sem garancia a nappali átkelés veszélytelen kivitelezése esetére, azonban ilyesformán meg lehetne előzni, hogy a hatóságok segítsége, jelenléte nélküli rongálás történjen.”

Készítette: Péter Gusztáv és lánya, Péter Abigél

Fotózta: Kemenyiczki Zsolt

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280